Skip to content

आजको विश्वकपमा कसले खेल्दैछ ? शुक्रबार डिसेम्बर २ को लागि पूर्ण टिभी तालिका



2022 विश्व कप कतारमा २० नोभेम्बरमा सुरु भएको थियो जसमा ३२ टोलीले फाइनलमा पुग्ने र १८ डिसेम्बरमा विश्व च्याम्पियन बन्ने लक्ष्य राखेका थिए।

सन् २००२ मा जापान र दक्षिण कोरियाले संयुक्त आयोजना गरेपछि यो प्रतियोगिता अरब विश्वमा पहिलो र एसियामा आयोजना हुने दोस्रो मात्र हो। यो संस्करण मात्र ३२ टोली सहभागी हुने अन्तिम हुनेछ। 2026 बाट 48 राष्ट्रहरू समावेश गर्न विस्तार गर्दै।

सन् १९६२ मा ब्राजिल यता युरोपेली राष्ट्र इङ्ल्यान्ड, स्पेन र नेदरल्यान्ड्ससँगै कुनै पनि टोलीले सफलतापूर्वक विश्वकपको रक्षा गर्न सकेको छैन भने पनि वर्तमान च्याम्पियन फ्रान्सलाई मनपर्ने टोलीहरू मध्ये एक हो। ब्राजिल र अर्जेन्टिना नकआउट चरणमा पुग्ने सम्भावना छ, जबकि सेनेगलले पहिलो पटक जित्ने अफ्रिकाको सबैभन्दा ठूलो आशाको प्रतिनिधित्व गर्न सक्छ।

इंग्ल्यान्डले प्ले अफ विजेता वेल्ससँग भिड्नेछ समूह बी मा अमेरिका र इरान छन् । स्पेन र जर्मनीले जापान र कोस्टारिकासँग समूह ई मा परेको छ भने सन्तुलित समूह एच मा पोर्चुगलले घाना, उरुग्वे र दक्षिण कोरियासँग प्रतिस्पर्धा गर्नेछ।

आयोजकहरूले कतारको खेल एक दिन अघि सार्नु अघि आयोजकहरूले सेनेगल र नेदरल्यान्ड्ससँग खेल्नु अघि आयोजक कतारले इक्वेडर विरुद्ध आफ्नो टूर्नामेंट सुरु गर्‍यो – पछिल्ला जोडीहरू 2022 विश्वकपको पहिलो खेल हुनेछन्। खाडी राज्यमा अत्यधिक गर्मीको तापक्रमका कारण कतार विश्वकप ग्रीष्ममा भन्दा जाडोमा आयोजना हुने पहिलो विश्वकप हुनेछ।

पूरा विश्व कप फिक्स्चर र तालिका तल हेर्नुहोस्।

विश्वकपमा कसले खेल्दैछ ?

समूह ए : कतार, इक्वेडर, सेनेगल, नेदरल्याण्ड्स

समूह बी: इंग्ल्याण्ड, इरान, अमेरिका, वेल्स।

समूह सी: अर्जेन्टिना, साउदी अरब, मेक्सिको, पोल्याण्ड।

समूह डी : फ्रान्स, अस्ट्रेलिया, डेनमार्क, ट्युनिसिया

समूह ई: स्पेन, कोस्टारिका, जर्मनी, जापान

समूह एफ: बेल्जियम, क्यानडा, मोरक्को, क्रोएसिया।

समूह जी: ब्राजिल, सर्बिया, स्विजरल्याण्ड, क्यामरुन।

समूह एच : पोर्चुगल, घाना, उरुग्वे, दक्षिण कोरिया

प्रमुख मितिहरू

समूह चरण: 20 नोभेम्बर देखि 2 डिसेम्बर

राउन्ड अफ १६: 3-6 डिसेम्बर

क्वार्टर फाइनल: 9-10 डिसेम्बर

सेमिफाइनल: 13-14 डिसेम्बर

अन्तिम: 18 डिसेम्बर

आज कसले खेल्दैछ, र कुन युके र युएस च्यानलहरूले खेलहरू प्रसारण गर्नेछन्?

दक्षिण कोरिया vs पोर्चुगल

UK: 3pm GMT – BBC One र BBC iPlayer

US: 10am ET, 7am PT – Fox and Fox Sports 1

घाना vs उरुग्वे

UK: 3pm GMT – BBC दुई र BBC iPlayer

US: 10am ET, 7am PT – Fox and Fox Sports 1

क्यामरुन विरुद्ध ब्राजिल

UK: 7pm GMT – ITV1 र ITVX

US: 2pm ET, 11am PT – Fox and Fox Sports 1

सर्बिया vs स्विट्जरल्याण्ड

UK: 7pm GMT – ITV4 र ITVX

US: 2pm ET, 11am PT – Fox and Fox Sports 1



Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *